Diese Seite ist ein Archiv und wird nicht mehr aktualisiert. Die neue Seite von RIO ist: www.klassegegenklasse.org


 

Vallankumous Suomessa

Mikä oli ensimmäinen sosialistinen valtio? Se pitäisi jokaisen koululaisenkin tietää, mutta entäpä toinen? Tämä onkin jo paljon vaikeampi kysymys. Oikea vastaus on “pieni ja sisukas Suomi” (Väinö Linna), metsureiden ja kännykkäsuunnittelijoiden maa. Jopa termi “suomalainen vallankumous” tuo monelle mieleen lähinnä jonkun Nokian suunnitteleman innovaation. Suomella oli oma puna-armeijansa!

91 vuotta sitten, tammikuussa 1918, suomalaiset työläiset ottivat vallan itselleen saavuttaakseen maallensa itsenäisyyden ja oikeuden kansallensa. Porvarit taistelivat täysillä vastaan - olivatpa he suomalaisia, ruotsalaisia, venäläisiä tai saksalaisia, jokainen heistä oli suomalaisia työläisiä vastaan - ja tappoivat ainakin 20 000 punaista.

Vaikka nyky-Suomi vaikuttaa yhteiskunnallisen sovun mallimaalta, merkkejä menneisyydestä on vieläkin nähtävissä. Suurin osa suomalaisista, lukuunottamatta niitä muutamaa kommunistia, ei halua puhua siitä. Suomen vallankumous on kansainvälisesti lähes tuntematon. Siksi tämä vihkonen kysyykin: Mitä vallankumouksessa oikein tapahtui? Ja ennen kaikkea: Mitä me vallankumoukselliset voimme oppia siitä nykypäivänä?

Pamfletin avoimessa esittelytilaisuudessa tekijä kertoo aiheesta lisää (saksaksi). Myös keskustelulle on varattu runsaasti aikaa.

 

Broschürenpräsentation: Mittwoch, 27. Mai um 18.30 Uhr im Blauen Salon im Mehringhof, Gneisenaustr. 2a, U6/U7 Mehringdamm, Berlin-Kreuzberg

Vortrag: der Autor der Broschüre (auf Deutsch)

Moderation: Nick Brauns, Tageszeitung junge Welt

Organisiert von: REVOLUTION, Marxistische Initiative (MI), Sozialistische Arbeiterstimme (SAS), Revolutionär Sozialistische Organisation (RSO)

//Als der Nordstern rot wurde: Revolution und Konterrevolution in Finnland 1917/1918
//Kun Pohjantähti muuttui punaiseksi: Vallankumous ja vastavallankumous Suomessa 1917-1918
//Marxismus Sondernr. 29 //44 Seiten //Euro 2,50 //herausgegeben von REVOLUTION und der RSO
//zu bestellen über das Kontaktformular von REVOLUTION oder im Webshop der RSO

RIO • Revolutionäre Internationalistische Organisation • www.revolution.de.com • info[ät]revolution.de.com • (c)opyleft   

Diese Seite ist ein Archiv und wird nicht mehr aktualisiert. Die neue Seite von RIO ist: www.klassegegenklasse.org